Mijn 2022: 5 doelen waar ik aan werkte

Wat kan er toch onwijs veel veranderen in een jaar. Als ik terugdenk aan het afgelopen jaar kan ik alleen maar ontzettend trots en blij zijn. Ik investeerde in mijn ontwikkeling, maakte tientallen nieuwe producten en lig sinds dit jaar met mijn kaarten in een winkel. Mede dankzij de doelen die ik aan het begin van dit jaar heb opgesteld. Heb ik ze allemaal behaald? Dat lees je in deze blog. Laten we snel beginnen!

1. Ik wil aan het eind van 2022 de gedrukte versie van ‘Schaap lekker!’ uitgegeven hebben

Oei. Ik schaam me bijna om te zeggen dat ik dit doel weer niet behaald heb. Ik heb hem nou al twee keer opgeschoven en nu ga ik even heel eerlijk zijn… ik denk niet dat ik hem nog een keer mee ga nemen naar volgend jaar. Ik heb veel geleerd sinds ik dit prentenboek heb gemaakt en ik heb nu vooral het gevoel dat hij niet meer de kwaliteit is die ik nu zou kunnen leveren. Het voelt dus niet goed om dit ‘oude’ project alsnog naar buiten te brengen in fysieke vorm. Uiteraard is hij als e-book wel nog te verkrijgen in mijn shop en dat zal hij ook blijven. Maar ik ben bang dat een gedrukte versie niet meer gaat komen.

Ik accepteer mijn verlies wat betreft dit doel. Heel jammer, maar er komen nog zeker een boel andere leuke dingen aan, dus geen zorgen!

2. Ik wil aan het eind van 2022 het kinderboek dat ik aan het schrijven ben af hebben

Check! Of ja, ‘af’ is een groot woord, want ik moet er zeker nog een paar keer overheen en het een en ander aanpassen. Maar ik heb dit jaar voor het eerst in mijn leven een verhaal helemaal van begin tot eind af gemaakt. En dat is een hele mijlpaal, want ik ben in mijn leven toch vrij regelmatig eerder aan een boek begonnen.

En om het allemaal nog mooier te maken: ik heb dit doel overtroffen. Ik heb namelijk niet alleen het kinderboek (of beter gezegd jeugdboek) dat ik aan het schrijven was afgemaakt. Ik deed namelijk dit jaar ook voor het eerst mee met NaNoWriMo en heb dus een tweede jeugdboek helemaal van begin tot eind geschreven. Daarover kun je alles lezen in de blogs die ik daarover heb geschreven. Ik heb de smaak goed te pakken.

Ik kan zeggen dat ik nu al erg trots op mezelf ben, ook al moet er nog veel aan beiden manuscripten gebeuren. Mijn passie voor schrijven is weer helemaal aangewakkerd en er ligt inmiddels ook alweer een nieuw plot klaar om uitgeschreven te gaan worden. Wordt dit een carrière switch? 😜

3. Ik wil aan het eind van 2022 mijn webshop aangevuld hebben met 15 nieuwe producten

Eind maart van dit jaar kreeg ik een mailtje van Happy in Preloved dat ze een concept store gingen openen in mijn woonplaats en daar plekjes verhuurden aan lokale makers en ondernemers met de vraag of ik daar interesse in had. Daar hoefde ik niet erg lang over na te denken. Dat mijn producten in een fysieke winkel zouden komen te liggen, was stiekem toch wel een droom die uitkwam. Dus ik zei volmondig: ja!

Vervolgens was het dus aan mij om te beslissen welke producten ik wilde gaan verkopen in de winkel en hóe. Ik kocht een kaartenmolen om een aantal van mijn kaarten in te plaatsen en perfectionistisch als ik ben wilde ik per se dat de vakjes ook gevuld werden met kaarten die daar hoorden (lees: liggende en staande kaarten). Die had ik bij lange na niet allemaal op voorraad, dus ik ging aan de slag met het ontwerpen van nieuwe kaarten. Dat werden er in totaal 12. Ook wilde ik in de winkel een aantal van mijn illustraties als posters aanbieden, dus die liet ik drukken. Dat werden er in totaal 5. Dus tegen het begin van april had ik plots 17 nieuwe producten gemaakt en op voorraad in huis.

Uiteraard besloot ik de producten ook aan te bieden via mijn eigen webshop en daardoor had ik zo ineens binnen 3 maanden dit doel al behaald. Heerlijk om zo snel al iets van het lijstje af te kunnen strepen! 😄

4. Ik wil aan het eind van 2022 weer minimaal één creatieve workshop of cursus gevolgd hebben

Dit jaar volgde ik niet één, niet twee, maar wel DRIE creatieve cursussen. Allemaal gericht op het leren schrijven, want daar kon ik geen genoeg van krijgen na de cursus van vorig jaar haha. Het waren deze keer geen fysieke cursussen, maar online via Domestika.

Ik volgde de cursus ‘Kinderverhalen creëren’ van Ilan Brenman, ‘Inleiding tot het schrijven van fantasy en sciencefiction’ van Andrea Chapela en ‘Inleiding tot schrijven van fantasiekinderboeken’ van Piers Torday. Alle drie hele leuke en leerzame cursussen die ik met veel plezier heb gevolgd!

Ik denk dat ik deze trend wel voort wil zetten de komende jaren. Want wat is het toch heerlijk om te investeren in je eigen ontwikkeling (op welk vlak dat dan ook mag zijn)!

5. Ik wil aan het eind van 2022 mijn Etsy shop ‘DritDigitalPrints’ aangevuld hebben met minimaal 10 nieuwe prints

Dit doel is even op hold gezet. Ik merkte dat ik niet genoeg tijd had om met volle aandacht mijn Etsy shop überhaupt draaiende te krijgen. En zonder daar eerst tijd in te steken, gaat het natuurlijk nooit zomaar wat worden. Ik besloot dus om even tijdelijk te ‘stoppen’ met deze Etsy shop en mijn aandacht wat meer op andere dingen te focussen. En dat zijn een aantal héle leuke projecten geworden kan ik zeggen. 🙂

De doelen voor 2023

Ik heb wilde plannen voor 2023. Of nou ja, ‘wild’ is misschien wat extreem, maar ik heb wel een boel leuke plannen voor het komende jaar. Daarover heb ik in deze blog wat meer verteld. Voor nu houden we het op de 5 doelen waar ik op wil focussen dit jaar.

In het jaar 2023 wil ik dit bereiken:

  1. Ik wil aan het eind van 2023 minimaal één creatieve workshop of cursus gevolgd hebben
  2. Ik wil aan het eind van 2023 mijn webshop aangevuld hebben met 20 nieuwe producten
  3. Ik wil aan het eind van 2023 op minimaal één markt hebben gestaan om mijn producten te verkopen
  4. Ik wil aan het eind van 2023 het manuscript dat ik tijdens NaNoWriMo schreef tot een eindversie hebben gebracht
  5. Ik wil aan het eind van 2023 de eerste versie van een nieuw boek geschreven hebben

Dus… hoewel ik niet al mijn doelen van 2022 heb behaald, ga ik wel weer met goede moed het nieuwe jaar in. Ik heb doelen opgesteld waar ik echt hard aan wil werken en dat ga ik dan ook doen. Ze zijn niet onrealistisch en dat is het belangrijkste van allemaal. Let’s do this!

Heb jij doelen opgesteld – persoonlijke of zakelijke – voor dit jaar? Spreek ze uit. Dat helpt écht.

 

Één reactie

  1. […] dat ik niet sta waar ik op dit moment in mijn leven zou willen staan. Toen ik terug keek op mijn gestelde doelen van begin dit jaar, wist ik dat het nergens voor nodig was me zo te voelen. En toch… Ik wil van 2024 wél mijn […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *