5 illustraties van mij die ik haat

Veel van de illustraties die ik maak, vind ik uiteindelijk erg leuk, maar er zitten ook absoluut een paar rotte appels tussen. Om duidelijk te maken dat iedereen wel eens wat maakt wat niet geweldig is, laat ik in deze blog 5 illustraties zien die ik in de afgelopen jaren maakte en echt helemaal niks vond.

1. Cavia kerstkaart

In 2020 kreeg ik het idee om wat kerstkaarten te maken. Al snel kwamen daar wat ideeën uit en ook een stel leuke illustraties. Toen ik op zoek was naar inspiratie voor een nieuw ontwerp, kwam ik een hele schattige foto tegen van twee cavia’s met gebreide kerstmutjes op. Ik was meteen verliefd op dat idee en besloot de foto na te maken als illustratie. Toen hij eindelijk klaar was, vond ik hem zó lelijk dat ik hem nooit gebruikt of gepost heb.

2. Uil

Ik wilde meer oefenen met het tekenen van dieren en besloot dat te doen met de gedachte dat ik ze ooit kon gaan gebruiken voor een ontwerp voor geboortekaartjes. Het moesten dus schattige dieren zijn. Ik zocht wat inspiratie op en kwam een heleboel leuke, schattige dieren tegen. Een daarvan was een illustratie van een uil en ik besloot deze als inspiratie te gebruiken voor mijn eigen uil. Het eindresultaat was absoluut niet wat ik in gedachten had en ik heb deze illustratie dan ook erg snel uit mijn overzicht verbannen!

3. Kat in schuur

In de tijd dat ik deze illustratie maakte, oefende ik nog heel erg veel met tekenen met behulp van prompts. Zo was ook dit een prompt. Daarnaast was ik op het moment bezig met mijn boek ‘Schaap lekker!‘ en leek het me een goed idee te oefenen met het tekenen van een boerderij. Het idee is leuk, maar de uitvoering iets minder… Het moge duidelijk zijn dat ik absoluut geen fan ben van het eindresultaat.

4. Ravijn

Geïnspireerd op het nummer Ravijn van Veldhuis & Kemper, maakte ik onderstaande illustratie. Een mooie gedachte en het idee van de illustratie is nog steeds iets waar ik achtersta. Maar de uitvoering… Tja, laten we het erop houden dat het er in mijn hoofd toch een stuk mooier/beter uitzag. Wellicht dat ik met mijn inmiddels opgedane kennis de versie uit mijn hoofd inmiddels wel zou kunnen maken. Wie weet doe ik dat nog wel eens!

5. Vliegende egel

Dit is misschien de minst erge van de vijf, maar ik kan er persoonlijk niet naar kijken. Deze illustratie maakte ik tijdens de 365 days drawing challenge die ik poogde te doen in 2021 (en ‘faalde‘). Er is iets aan deze illustratie wat me niet helemaal lekker zit. Hij klopt gewoon niet en dat irriteert me. Aangezien ik tijdens de challenge alles deelde wat ik maakte, staat hij overigens wel gewoon nog op mijn Instagram, maar het liefst verban ik hem voorgoed uit mijn zicht.

Zo, nu kan ik me even flink gaan schamen. Hopelijk helpt het jou om je niet onzeker te voelen als je een keer wat maakt wat je niet mooi vind. Iedereen heeft dat! Zelfs ervaren illustrators. Blijf doorgaan en blijf ‘lelijke’ dingen maken, want alleen dan wordt je beter. Wil je helemaal gek doen? Deel dan ook jouw lelijke illustraties! En tag me (@dritmedia), dan kunnen we samen onze illustraties haten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *