365 days drawing challenge: heb ik gefaald?

Als goed voornemen van dit jaar heb ik mezelf voorgenomen om voor een jaar lang elke dag iets te tekenen. Wat het precies is maakt niks uit. Van volledige illustraties tot mini schetsen; als ik maar even die pen vast heb gehad. Het leek me leuk om de voortgang ook op mijn blog te delen, dus dat ga ik nu per maand doen!

Even eerlijk

Deze keer geen hoogtepunten van een maand, maar een eerlijk bericht over het gevoel van falen. De afgelopen maanden heb ik namelijk met heel veel plezier deze challenge gedaan, maar na een aantal maanden begon ik door druk vanuit verschillende kanten steeds meer tegen het tekenen op te zien. Niet oké natuurlijk. Tot ik in juni besloot even een kleine vakantie te nemen.

Die vakantie was hard nodig en achteraf gezien riep mijn lichaam eigenlijk al weken dat het toe was aan wat rust. Het betekende wel dat ik had ‘gefaald’ voor deze challenge, want ook het dagelijkse tekenen kon ik even niet meer opbrengen. Ik baalde natuurlijk flink, want ik hield het al zó lang vol en nu moest ik opgeven. Dat was het laatste wat ik wilde. En misschien was dat ook deels de reden waarom ik mezelf die rust niet wilde gunnen, want dat stond in mijn hoofd direct in verband met falen.

Rust nemen

Uiteindelijk wist ik dat ik zo niet langer door kon gaan en heb ik een kleine vakantie genomen. Na ongeveer een week even helemaal niks doen, voelde ik weer motivatie om aan de slag te gaan. Waarom had ik dit niet eerder gedaan? Ik kreeg na een weekje rust meer gedaan dan in de weken daarvoor. Het was in alle opzichten een goede keuze om even rust te nemen.

Hoewel ik weet dat het nemen van rust noodzakelijk was, bleef ik het gevoel houden dat ik gefaald had. En dat is eigenlijk te idioot voor woorden. Wanneer je aan een challenge begint, doe je dat toch altijd voor jezelf? Dus waarom is het dan ‘falen’ als je een keuze maakt voor je eigen gezondheid? Wat is onze psyche soms toch krom.

En weer door!

Goed, dat gevoel van gefaald hebben is er nu eenmaal. Hoe vaak ik ook tegen mezelf zeg dat het ongegrond is, het blijft. En weer door! Ik ben weer langzaam het tekenen aan het oppakken (vooral voor opdrachten) en zit weer in een heerlijke flow wat betreft werk. Hoewel ik waarschijnlijk niet verder ga met deze challenge, hoop ik wel weer wat regelmatiger vrij werk te gaan maken. Want deze challenge was zó goed voor mijn ontwikkeling en portfolio.

Terugkijkend ben ik ontzettend trots op hoe lang ik het heb volgehouden en de dingen die ik gemaakt heb. Dus om deze ‘gefaalde’ challenge af te sluiten, deel ik bij deze een aantal van mijn favoriete illustraties die uit deze challenge zijn gekomen. Enjoy! ❤️

Oh en wil je voor jezelf of voor je bedrijf ook een toffe illustratie door mij laten maken? Neem dan contact met mij op. En vergeet me niet te volgen op Instagram.

 

Één reactie

  1. […] maakte ik tijdens de 365 days drawing challenge die ik poogde te doen in 2021 (en ‘faalde‘). Er is iets aan deze illustratie wat me niet helemaal lekker zit. Hij klopt gewoon niet en […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *