365 days drawing challenge: januari

Als goed voornemen van dit jaar heb ik mezelf voorgenomen om voor een jaar lang elke dag iets te tekenen. Wat het precies is maakt niks uit. Van volledige illustraties tot mini schetsen; als ik maar even die pen vast heb gehad. Het leek me leuk om de voortgang ook op mijn blog te delen, dus dat ga ik nu per maand doen! In deze blog vind je de hoogtepunten van januari.

4 januari 2021: Realistisch portet

Ik voelde al een tijdje de drang om eens nieuwe dingen uit te proberen. Even totaal uit m’n comfort zone te stappen en kijken waar m’n creativiteit me bracht. Dat heb ik op deze dag gedaan en ik vond het zó leuk!! En ik ben ook nog eens best trots op het eindresultaat.

5 januari 2021: Realistisch portret

Ik vond het portret van dag 4 zó leuk om te maken, dat ik besloot het nog een keer te doen. Hoewel ik nog veel te leren heb wat betreft realistisch tekenen, vind ik hem echt wel heel vet geworden! En oefening baart kunst toch? Waar zo’n challenge wel niet goed voor is! Uit je comfort zone stappen en nieuwe dingen proberen kan zo veel opleveren. Dat ga ik dus zeker vaker doen dit jaar. 

7 januari 2021: Cactus, tuinbroek en muziek

Dit is absoluut een van mijn favoriete illustraties tot nu toe!! ? Ik maakte hem naar aanleiding van prompts van de ProCreate Community NL & BE op Facebook. De prompts waren tuinbroek, muziek en cactus. Is hij niet té leuk geworden?!

10 januari 2021: Object house

Ik volg Creachick al een tijdje op YouTube en laatste maakte ze een video waarin ze weer eens een object house tekende. Ik moest dat zelf ook proberen en ging daar mee aan de slag voor deze dag. Uiteindelijk veel langer aan gespendeerd dan van te voren verwacht, maar ik vind hem erg leuk geworden zo. ?

12 januari 2021: Kikker

Ik had deze hele dag totaal geen inspiratie en wist dus echt niet wat ik moest gaan tekenen… Hoe en waarom ik uiteindelijke deze schattige, kleine kikker heb getekend? Ik heb geen flauw idee! ?‍♀️ Maar hij is wel leuk geworden en heeft uiteindelijk een plekje verdient in mijn hoogtepunten van deze maand. Soms is inspiratie blijkbaar niet nodig dus haha.

14 januari 2021: Onhandig, schreeuwen en detective

Tijd voor de eerste illustratie voor @fridaydoodleclub van dit hoogtepunten lijstje! Ik had al eerder wat gemaakt voor deze challenge, maar een daarvan was niet voor deze jaar challenge en de ander verdiende naar mijn mening geen plek op deze lijst. Maar deze absoluut wel! Deze week waren de prompts: onhandig, schreeuwen en detective. Ik ben zóóó blij met het eindresultaat. Ik vind hem zelf erg leuk geworden. Wat zou het verhaal achter deze detective en het aapje zijn? ?

19 januari 2021: Schildpad

Ik wilde al een poosje een schildpad tekenen en nu vond ik eindelijk de inspiratie om het te doen! Ik zag een super leuke referentie en dat moest ik zelf proberen in mijn eigen stijl. Dat uitprobeersel is heel goed geslaagd en verdient daarom absoluut een plekje op deze lijst. ☺️

20 januari 2021: Tovenares

Dit karakter is voor de #drawmoor character design challenge van @beckamoor. De prompt van deze eerste week was: ”An ancient sorcerer is casting a spell and looking nervous as something bizarre emerges from the smoke.” Wat een leuke uitdaging was het! ?

22 januari 2021: Glamoureus, koken en octopus

Ohhh wat heb ik een plezier gehad met het tekenen van deze illustratie! De prompts voor @fridaydoodleclub van deze week waren: glamoureus, koken en octopus. Is dit niet de meest glamoureuze, kokende octopus die je ooit gezien hebt? ?‍♀️

27 januari 2021: Meneer Das

Deze geweldige illustratie maakte ik weer voor de #drawmoor challenge van @beckamoor. De prompt van deze week was: “A smartly dressed badger, looking highly suspicious and swinging a pocket watch from one of his paws. He’s trying very hard to conceal something behind himself.”. Nou meneer Das, je hebt het geprobeerd, maar je hoeft jouw geweldige kast natuurlijk helemaal niet te verbergen! ??

30 januari 2021: The Fairy Rock Band

De prompts van deze week van @fridaydoodleclub waren: regenboog, zingen en fee. Ik heb echt genoten van deze illustratie. Het was een hele uitdaging omdat ik nooit instrumenten teken, maar echt zó leuk wel. Meteen even een mock-up gemaakt van een boek, want hoe leuk zou deze illustratie als boek cover zijn! 

31 januari 2021: Portret

Dit is even héél wat anders dan ik normaal maak. Mijn kleine neefje was jarig op deze dag en ik kon het niet weerstaan om iets te maken voor zijn verjaardag. Hij had deze geweldige fiets gekregen en die moest er natuurlijk ook op! Ik vind het wel wat hebben deze stijl. Wat vind jij?

Ben je benieuwd naar alle illustraties die ik maakte deze maand? Volg me dan op Instagram, daar post ik ze (bijna) allemaal! Oh en wil je voor jezelf of voor je bedrijf ook een toffe illustratie door mij laten maken? Neem dan contact met mij op.

 

Één reactie

  1. […] van de vijf, maar ik kan er persoonlijk niet naar kijken. Deze illustratie maakte ik tijdens de 365 days drawing challenge die ik poogde te doen in 2021 (en ‘faalde‘). Er is iets aan deze illustratie wat me […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *