NaNoWriMo 2022: heb ik het gehaald?

Ik doe dit jaar mee aan NaNoWriMo 2022! En de maand november die tijdens deze challenge helemaal in teken staat van schrijven zit er alweer op. Dat zou moeten betekenen dat ik op woensdag 30 november 50.000 woorden geschreven had. Is dat gelukt? Dat lees je in deze blog!

Mijn NaNoWriMo project

Voor ik begin nog even een korte opfrisser over mijn NaNoWriMo project.

Project Nachtmerrie

Doelgroep: Jeugdboek 10+

Genres: Fantasy, Avontuur

Project samenvatting: Op onverklaarbare wijze weten enkele van de meest gevaarlijke nachtmerriemonsters te ontsnappen uit het Hoofdkwartier van de Nachtmerriebestrijders. Wanneer Finn en Bo met hun school op veldexcursie zijn in een droom, komt een van die nachtmerriemonsters plots opdraven in diezelfde droom. Door de chaos die ontstaat, raken Finn en Bo de rest van de klas kwijt en zitten ze vast in een letterlijke nachtmerrie. Komen ze op tijd uit de nachtmerrie voor het nachtmerriemonster ook wel bekend als ‘het Zwarte Gat’ de droom met daarin Finn en Bo opslokt?

Heb ik het doel behaald?

Het is vandaag donderdag 1 december, wat zou moeten betekenen dat ik per gister 50.000 woorden geschreven zou moeten hebben om de challenge als voltooid te kunnen zien. En ik kan mededelen dat het is…

Gelukt! Woehoe!

Aan het eind van woensdag 30 november had ik een totaal van 50.002 woorden geschreven en dat betekent dus dat ik officieel NaNoWriMo winnaar ben. En vooral dat ik ontzettend trots ben dat ik in één maand mijn hele manuscript heb kunnen schrijven.

Een overzicht

Bij deze een overzicht van het aantal woorden dat ik per dag de afgelopen dagen heb geschreven:

Vrijdag 25 november: 0 woorden

Zaterdag 26 november: 6.252 woorden
Ik had een flinke achterstand in te halen en nog maar een paar schrijfdagen over. Aangezien ik me had voorgenomen toch nog een goede poging te wagen, besloot ik op mijn vrije zaterdag even een flinke slag te slaan. En dat is gelukt!

Zondag 27 november: 3.967 woorden

Maandag 28 november: 1.983 woorden

Dinsdag 29 november: 4.189 woorden

Woensdag 30 november: 3.535 woorden
De laatste loodjes!

Mijn bevindingen over de challenge

Wow, wat een maand is het geweest. Een letterlijke rollercoaster. Toen ik begon aan NaNoWriMo wist ik niet precies wat ik kon verwachten. Ik had pas één keer eerder een manuscript van begin tot eind geschreven en zeker niet in slechts een maand. Dus ik wist eigenlijk niet zo goed hoe het me zou gaan bevallen om zo consequent te schrijven….

Ik moet zeggen dat het me echt absoluut niet is tegengevallen. Door het elke dag schrijven had ik juist het gevoel dat ik meer in het verhaal zat en makkelijker woorden op papier kon zetten.

Ondanks de onderbreking van 8 dagen vanwege privéomstandigheden, is het me toch gelukt om NaNoWriMo tot een goed einde te brengen. Mijn manuscript is af!!! Of ja… de eerste versie dan natuurlijk. Want nu gaat het nalezen en herschrijven beginnen zodat ik de allerbeste versie van het boek op papier zet.

Ik kijk met een goed gevoel terug op deze NaNoWriMo en weet zeker dat ik volgend jaar weer mee ga doen. Er liggen nog zo veel leuke ideeën te wachten om opgeschreven te worden.

Heb je al mijn blogs gelezen? Dan wil ik je bij deze onwijs bedanken! Het was voor mij een prachtig avontuur en ik heb geprobeerd jou daar zo veel mogelijk in mee te nemen. Heb je suggesties voor hoe ik de blogs nóg leuker kan maken voor volgend jaar? Laat ze me vooral weten.

En dan voor nu: bedankt en hopelijk tot horens!

Volg me op de NaNoWriMo website

Vind je het leuk om in de toekomst mijn proces te volgen op de NaNoWriMo website? Dan kun je me hier toevoegen als vriend.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *