NaNoWriMo 2022: 20.000 woorden update

Ik doe dit jaar mee aan NaNoWriMo 2022! En de eerste dagen schrijven zitten er alweer op. Volgens de planning zou ik op zaterdag 12 november de eerste 20.000 woorden geschreven moeten hebben. Is dat gelukt? Dat lees je in deze blog!

Mijn NaNoWriMo project

Voor ik begin nog even een korte opfrisser over mijn NaNoWriMo project.

Project Nachtmerrie

Doelgroep: Jeugdboek 10+

Genres: Fantasy, Avontuur

Project samenvatting: Op onverklaarbare wijze weten enkele van de meest gevaarlijke nachtmerriemonsters te ontsnappen uit het Hoofdkwartier van de Nachtmerriebestrijders. Wanneer Finn en Bo met hun school op veldexcursie zijn in een droom, komt een van die nachtmerriemonsters plots opdraven in diezelfde droom. Door de chaos die ontstaat, raken Finn en Bo de rest van de klas kwijt en zitten ze vast in een letterlijke nachtmerrie. Komen ze op tijd uit de nachtmerrie voor het nachtmerriemonster ook wel bekend als ‘het Zwarte Gat’ de droom met daarin Finn en Bo opslokt?

Heb ik het doel behaald?

Het is vandaag zondag 13 november, wat zou moeten betekenen dat ik per gister 20.000 woorden geschreven zou moeten hebben om op schema te blijven. En ik kan mededelen dat het is…

Gelukt!

Aan het eind van zaterdag 12 november had ik een totaal van 20.400 woorden geschreven en dat betekent dat ik prima op schema loop.

Een overzicht

Bij deze een overzicht van het aantal woorden dat ik per dag de afgelopen dagen heb geschreven:

Maandag 7 november: 318 woorden
Wederom een kantoordag waardoor ik iets minder de gelegenheid heb om te schrijven dan normaal, maar dat is helemaal niet erg. Er zitten nou eenmaal mindere dagen tussen en ik heb inmiddels geleerd dat te accepteren.

Dinsdag 8 november: 1.404 woorden

Woensdag 9 november: 1.806 woorden

Donderdag 10 november: 2.957 woorden
Uitschieters als deze heb ik overduidelijk nodig ter compensatie van dagen als de maandag.

Vrijdag 11 november: 1.015 woorden

Zaterdag 12 november: 1.243 woorden

Mijn bevindingen tot nu toe

Het schrijven gaat me nog steeds heel goed af. Inmiddels ben ik al bij het middenstuk aangekomen a.k.a. het échte avontuur en ik vind het zo leuk om dat samen met de karakters te beleven.

Ik moet wel toegeven dat ik het af en toe even niet zo goed weet. Ik had een super gedetailleerd beeld van het eerste deel van het boek, dus dat stuk schrijven ging super makkelijk. Maar het middenstuk en het einde waren nog iets vager en dat merk ik meteen in mijn schrijven. De woorden komen er niet altijd even gemakkelijk uit en dat werkt soms wel eens frustrerend.

En toch zet ik door, want ik wil dit hele verhaal op papier zetten en nu ik er helemaal in zit wil ik het ook afmaken. Hoe moeizaam het soms ook gaat.

Nu lijkt het net alsof ik heel erg aan het worstelen ben, maar dat valt tot nu toe nog hartstikke mee hoor. Het overgrote deel van de tijd dat ik aan het schrijven ben, gaat het wél heel vlot. Ik ben nog steeds heel blij met de woorden die ik op papier zet (ook al weet ik dat er nog veel herschreven moet gaan worden).

Laten we hopen dat de ‘minder vlotte’ woorden beperkt blijven en ik met vlag en wimpel de challenge ga halen. Ik heb er alle vertrouwen in!

Volg me op de NaNoWriMo website

Vind je het leuk om mijn proces te volgen op de NaNoWriMo website? Dan kun je me hier toevoegen als vriend.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *