NaNoWriMo 2022: 10.000 woorden update

Ik doe dit jaar mee aan NaNoWriMo 2022! En de eerste dagen schrijven zitten er alweer op. Volgens de planning zou ik op zondag 6 november de eerste 10.000 woorden geschreven moeten hebben. Is dat gelukt? Dat lees je in deze blog!

Mijn NaNoWriMo project

Voor ik begin nog even een korte opfrisser over mijn NaNoWriMo project.

Project Nachtmerrie

Doelgroep: Jeugdboek 10+

Genres: Fantasy, Avontuur

Project samenvatting: Op onverklaarbare wijze weten enkele van de meest gevaarlijke nachtmerriemonsters te ontsnappen uit het Hoofdkwartier van de Nachtmerriebestrijders. Wanneer Finn en Bo met hun school op veldexcursie zijn in een droom, komt een van die nachtmerriemonsters plots opdraven in diezelfde droom. Door de chaos die ontstaat, raken Finn en Bo de rest van de klas kwijt en zitten ze vast in een letterlijke nachtmerrie. Komen ze op tijd uit de nachtmerrie voor het nachtmerriemonster ook wel bekend als ‘het Zwarte Gat’ de droom met daarin Finn en Bo opslokt?

Heb ik het doel behaald?

Het is vandaag maandag 7 november, wat zou moeten betekenen dat ik per gister 10.000 woorden geschreven zou moeten hebben om op schema te blijven. En ik kan mededelen dat het is…

Gelukt!

Aan het eind van zondag 6 november had ik een totaal van 11.657 woorden geschreven en dat betekent dat ik ruim over het doel heen ben.

Een overzicht

Bij deze een overzicht van het aantal woorden dat ik per dag de afgelopen dagen heb geschreven:

Dinsdag 1 november: 1.639 woorden
Oké, ik moet bekennen dat ik een klein beetje heb valsgespeeld. Ik was namelijk nog op vakantie op 1 november en gezien het een reisdag was had ik op de dag zelf eigenlijk geen tijd om te schrijven. Daarnaast had ik al zo veel inspiratie voor sommige scenes voor NaNoWriMo dat ik stiekem al een beetje had geschreven en die woorden heb geteld voor deze dag.

Woensdag 2 november: 2.214 woorden

Donderdag 3 november: 106 woorden
Deze dag heb ik op kantoor gewerkt en daarom niet zo veel geschreven. Dat kon gelukkig, omdat ik al iets voor liep op schema en omdat ik de vrijdag alle tijd had om wat extra te schrijven.

Vrijdag 4 november: 3.575 woorden

Wow, wat een dag!

Zaterdag 5 november: 2.511 woorden

Zondag 6 november: 1.612 woorden

Mijn bevindingen tot nu toe

Tot nu toe bevalt het schrijven met echt heel erg goed. Alles gaat vrij vlot en dat heb ik denk ik vooral te danken aan mijn goede voorbereiding. Ik ben sowieso een echte planner, dus ik had voordat ik begon al een hele outline klaarliggen. In theorie betekent dat dus ook dat ik nooit zonder ideeën om te schrijven kom te zitten, want dat heb ik allemaal al klaar liggen.

Ik merk wel nu al dat ik af en toe tóch van mijn outline aan het afwijken ben, omdat het gewoon beter klopt op die manier. En dat is helemaal niet erg natuurlijk. De outline is er puur als handvat, hij staat absoluut nog niet vast.

Stiekem vind ik het juist wel heel leuk om te merken dat er nieuwe scenes of nieuwe hoofdstukken ontstaan vanuit het niets. Of ja, niet vanuit het niets natuurlijk, maar door het verhaal dieper uit te werken dan in de outline. Die nieuwe scenes en hoofdstukken maken het verhaal nog beter en dat voelt fantastisch.

Al met al ben ik dus echt heel blij met hoe het tot nu toe gaat en met welke vorm het verhaal nu al begint aan te nemen. Ik sta nog steeds voor de volle 100% achter mijn verhaal en kan niet wachten om samen met Finn en Bo het verhaal verder te beleven en ontdekken.

Volg me op de NaNoWriMo website

Vind je het leuk om mijn proces te volgen op de NaNoWriMo website? Dan kun je me hier toevoegen als vriend.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *