Mijn bedrijf gaat een beetje veranderen

Er gaat wat veranderen binnen mijn bedrijf en dat is belangrijk om te weten. In deze blog lees je wat er precies gaat veranderen en waarom.

De start van DRIT media

Inmiddels bestaat DRIT media alweer langer dan 3 jaar. Toen ik DRIT media startte, zat ik midden in mijn studietijd en waren mijn interesses nog erg breed. Ik besloot daarom om mijn diensten ook breed te houden. Dat deed ik eigenlijk vooral omdat ik nog absoluut niet wist waar ik me in wilde gaan specialiseren. Over de tijd heen zijn er al steeds meer diensten weggevallen.

Uiteindelijk zijn er van alle diensten nog maar drie overgebleven, namelijk: fotografie, grafisch design en illustratie. Illustreren en fotografie zijn beiden ook grote hobby’s van mij en beiden dingen die ik erg graag doe. Grafisch design was vooral een logische aanvulling.

Wat nu?

Na erg lang nadenken over waar ik met mijn bedrijf naartoe wilde, heb ik onlangs een keuze gemaakt. Een keuze waarvan ik oprecht geloof dat het de juiste is. Ik heb namelijk besloten om me vanaf nu alleen nog maar op illustraties te focussen. Zowel grafisch design als fotografie zullen vanaf nu niet meer aangeboden worden.

Ik blijf natuurlijk nog steeds hobbymatig fotograferen, maar het is vanaf nu niet meer mogelijk om een shoot te boeken. Ik voelde mezelf al een tijdje simpelweg niet goed genoeg om het professioneel aan te bieden. Ik ben niet slecht, maar ik kon niet de kwaliteit bieden die ik minimaal wilde bieden. En dat wilde ik niet meer.

Grafisch design is nog steeds wel een klein onderdeel van illustratief werk, dus in die zin blijf ik dat nog wel doen. Ik zal het alleen niet meer als losse dienst aanbieden. Dus wil je een flyer? Dat kan nog steeds, maar alleen in combinatie met mijn illustraties. Hetzelfde geld voor logo’s, posters, uitnodigingen etc.

Mijn huisstijl veranderen

Deze beslissing heeft ook invloed op de huisstijl van mijn bedrijf. Waar ik voorheen een wat ”strakkere” huisstijl had, vind ik dat niet meer passen bij de illustraties die ik maak. Vanaf nu is mijn huisstijl veel speelser en past het daarmee een stuk beter bij mijn werk als illustrator én bij mij als persoon.

Mijn huisstijl is dus nu wat speelser geworden. Dat zie je terug in de lettertypes die ik gebruik onder andere op mijn website en in de elementen die gebruikt worden in mijn producten, zoals bijvoorbeeld de pagina’s uit ‘Het grote kleurboek‘ zoals je in de afbeelding hieronder kan zien.

Uit ‘Het grote kleurboek’

Er is echter één heel belangrijk onderdeel dat nog moet veranderen: het logo. In het logo zit namelijk een camera verwerkt en zelfs een play button van de tijd dat ik nog video’s als een van mijn diensten had. Dat kan niet meer! Daarnaast vind ik het logo ook niet meer passen bij de sfeer die ik wil uitstralen. Tijd voor een nieuwe dus.

Het liefst zou ik hem direct aanpassen, zodat hij meteen past bij de nieuwe opzet van DRIT media. Aan de andere kant wil ik hem ook niet overhaast gaan maken. Dus ik heb besloten om wel al deze mededeling de deur uit te doen en alle andere veranderingen toe te passen, maar het logo later te veranderen. Zodat ik de tijd heb om in alle rust na te denken over wat ik dan wel als logo wil. Want daar ben ik nog niet helemaal over uit… Heb je suggesties? Laat het me weten!

Nieuwe focus

Ik ben ontzettend blij met de keuze die ik heb gemaakt en het geeft me eerlijk gezegd ook zo veel rust. Ik weet nu precies waar ik met mijn bedrijf heen wil en dat geeft op een of andere manier een soort zelfverzekerdheid die ik voorheen nog miste. Ik heb nu een specifiek doel en ook een specifieke doelgroep en dat maakt dingen een stuk makkelijker.

Om wat specifieker te zijn en een voorbeeld te noemen: ik heb al een tijdje twee Instagram accounts (@dritmedia en @dritillustraties) en het onderscheid tussen beiden was nog een beetje vaag. Dat is nu niet meer het geval. Het @dritmedia account zal echt focussen op de business kant van mijn bedrijf en het @dritillustraties account staat vooral in het teken van mijn leerproces (want ik ben nog altijd aan het leren en ontwikkelen). Ik zou het echt heel leuk vinden als je me op beide, of een van de, accounts gaat volgen!

Ik heb in ieder geval ontzettend veel zin in dit (nieuwe) avontuur en ga het vol trots tegemoet. Wil je me nou inhuren als illustrator? Neem dan vooral contact op. Ik sta altijd open voor nieuwe uitdagingen.

 

Één reactie

  1. […] jaar al 5 jaar. Ik ben dan al 5 jaar zelfstandig ondernemer, maar ik heb eigenlijk pas sinds een jaar of 2 daarvan echt focus. Het voelt dus alsof ik nog maar net begonnen ben. Toch ben ik toe aan een ‘frisse […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *