10 Nederlandse illustrators die je echt moet volgen op Instagram

Instagram zit boordevol leuke accounts van illustrators, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Want waar moet je beginnen met het vinden van te gekke accounts om te gaan volgen? Nou hier dus, want dit is een lijst van een aantal van mijn all time favorite Nederlandse illustrators. Ik raad je zeker aan een kijkje te nemen in hun feed en ze te gaan volgen. Gegarandeerd leuke content op je tijdlijn!

1. @marloesdevee

Marloes maakt altijd de leukste stripjes. Onder andere die van Lotta die eigenlijk bedoeld zijn voor tienermeiden, maar die ik stiekem maar wat graag lees. Daarnaast maakt ze prachtige schilderijen én deelt ze inspirerende quotes. Zeker een aanrader om te gaan volgen dus. 😄

2. @roozeboos

Anne Roos volg ik nog niet zo heel lang, maar toen ik voor het eerst wat van haar voorbij zag komen was ik meteen razend enthousiast. Ze heeft echt een prachtige, kleurrijke en authentieke stijl waar ik groot fan van ben! 🌈

3. @matia.studio

Door Matia heb ik geleerd hoe leuk het is om portretten te maken! Zij was destijds mijn inspiratiebron om het ook eens te gaan proberen en ik gebruik geregeld haar portretten als inspiratie voor poses. Ze maakt naast portretten ook wenskaarten en ook die zijn ge-wel-dig leuk. Genoeg om naar uit te kijken als je haar gaat volgen. ✨

4. @hvandergugten

Dit is toch een té leuke stijl?! 😍 Schattig, grappig en mooi. Wat wil je nog meer? De prentenboek van Henk zijn altijd een van mijn favorieten en sinds kort heeft hij ook prentenboeken uitgebracht van zijn eigen karakter Mol. Ik ben fan!

5. @carmengroenefelt_art

Carmen is al vanaf ongeveer dag 1 een grote inspiratie voor mij. Haar enthousiasme, eerlijkheid en prachtige illustraties geven alle reden om haar te gaan volgen. Groot pluspunt: ze is ook nog eens super duurzaam! 🌱

6. @hoogsensitiefleven

Super herkenbare stripjes in vrolijke kleuren, wat wil je nog meer? Als iemand die zelf (waarschijnlijk) hoogsensitief is, zijn de stripjes van Jelma zo leuk om op mijn feed voorbij te zien komen. Maar ze zijn ook absoluut leuk en herkenbaar voor niet-hsp’ers hoor! 🤓

7. @lisavanwinsenillustraties

Ook Lisa volg ik echt al heel erg lang. Ik ben altijd groot fan van de karakters die zij maakt en zou willen dat ik zo goed kleuren kon toepassen als dat Lisa doet. Ik word in ieder geval altijd heel erg vrolijk van haar illustraties en beloof dat jij dat ook zal worden! 😊

8. @gemaaktdoorkim

In tegenstelling tot de meeste accounts uit deze lijst volg ik Kim pas sinds kort. Ze is illustrator en maakt sinds kort ook leuke knutsel video’s op YouTube. Scroll eens door haar feed en durf me dan nog te vertellen dat je daar niet blij van wordt?! 😏 Ik in ieder geval wel!

9. @teken_ing

Ik kijk altijd vol bewondering naar de creaties van Ingrid. Want zeg nou eerlijk: onderstaande geboortekaartje is toch fantastisch?! Ik weet in ieder geval wel waar ik de mijne laat maken mocht ik ooit moeder worden. 😍 Naast geboortekaartjes deelt ze natuurlijk ook een heleboel andere geweldige illustraties op haar feed. Zeker de moeite waard om eens een kijkje te gaan nemen!

10. @koningmeteenkroontje

Hoe kan je nou niet verliefd worden op de meisjes van Stephanie? En het haar van de meisjes die ze maakt… Echt prachtig! Wat een geweldige stijl vind ik dit zeg. Ik scroll regelmatig eens door haar feed heen. Gewoon, omdat het kan! 🥰

* Waarschuwing! Hier komt een stukje schaamteloze zelfpromotie!

En vergeet mij natuurlijk niet! Ik ben stiekem ook gewoon een van de Nederlandse illustrators die op dit lijstje hoort. 😜 Ik deel regelmatig illustraties op mijn Instagram en zou het ontzettend leuk vinden als je een kijkje zou willen nemen op mijn feed!

Heb jij nog tips voor leuke Nederlandse illustrators op Instagram? Deel ze vooral in de reacties! Ik ben altijd op zoek naar nieuwe accounts om te volgen.

 

Één reactie

  1. […] We hebben zo veel getalenteerde illustrators in Nederland dat ik na mijn vorige blog post ‘10 Nederlandse illustrators die je echt moet volgen op Instagram‘ nog lang niet klaar was met mijn lijstje met mijn all time favorite Nederlandse […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *