Mijn 2020: 5 doelen waar ik aan werkte

Het einde van 2020. Een vreemd jaar met veel hoogte- en dieptepunten. 2020 is het jaar waarin ik afstudeerde, mijn prentenboek ‘Schaap lekker!’ als e-book uitgaf en een webshop startte. Maar 2020 is ook het jaar waarin Corona om zich heen sloeg en behoorlijke toekomststress met zich mee bracht voor mij en vast ook velen anderen.

Het was me duidelijk dat ik het liefst fulltime met DRIT media aan de slag wilde gaan. Maar tijdens de afgelopen 3 jaren, sinds mijn start in 2018, zag ik mijn bedrijf meer als een extraatje waar ik soms wat mee kon verdienen. Ik had nog niet eerder echt gebouwd aan mijn bedrijf en kon er dan ook zeker niet meteen mee rond komen. 

Tijd om terug te blikken op dit jaar en trots te zijn op de dingen die ik wél bereikt en geleerd heb. Zo stelde ik ergens halverwege dit jaar een aantal doelen voor mezelf op en blik ik daar nu samen met jullie op terug.  

1. Ik wil aan het eind van 2020 tenminste 1 eigen kinderboek uitgegeven hebben

Check! Weliswaar nog steeds niet gedrukt, maar dat komt er zeker weten nog aan. Voor nu kun je mijn eigen prentenboek ‘Schaap lekker!’ als e-book kopen in mijn shop. Officieel. Met ISBN nummer en al. Hoe gaaf!

En ik heb nog een leuk nieuwtje wat je misschien gemist hebt als je me nog niet volgt op Instagram (@dritmedia of @dritillustraties). Ik ben namelijk bezig met mijn 4de(!) kinderboek. Het is een wat langzamer proces dan mijn vorige boeken, aangezien ik er deze keer graag wat meer tijd voor wil nemen. Het duurt dus nog even, maar elke keer als ik er mee bezig ben, deel ik alvast wat leuke sneak peeks op Instagram. Wil je dat niet missen? Volg me, vind ik leuk!

2. Ik wil aan het eind van 2020 een werkende webshop hebben met daarin minstens 5 verschillende producten

Deels check! Mijn webshop werkt (jeetje wat komt daar veel bij kijken) en er staan op dit moment 4 verschillende producten in. Maar dan heb je het doel dus niet gehaald hoor ik je zeggen? Dat klopt, ik heb echter wel nog een aantal producten klaar liggen voor productie. Produceren is alleen best een investering, die ik momenteel nog niet zomaar kan doen. Nog even geduld… 

Voor nu moeten jullie het nog even doen met mijn e-book ‘Schaap lekker!’, persoonlijke portretten, Het grote kleurboek én het GRATIS kleurboek van mijn oc Lily. Wat kunnen jullie binnenkort verwacht? Een he-le-boel wenskaarten van Lily én hopelijk heel erg snel de gedrukte versie van ‘Schaap lekker!’. Genoeg om naar uit te kijken dus!

Kleine sneak peek :).

3. Ik wil aan het eind van 2020 een zelfstandig appartement gevonden hebben met een extra ruimte als kantoor

Check! Misschien iets minder interessant voor jullie, maar ik woonde tijdens mijn studie in een zelfstandige studio in Haarlem. Mijn bank was voor lange tijd mijn bureau. Prima, maar als je fulltime op je bank moet werken toch niet echt ideaal. Aangezien ik een studentencontract had, moest ik na mijn afstuderen de studio uit.

Ik ben al ruim voor die tijd op zoek gegaan naar een nieuwe woonruimte, het liefst weer wat dichter bij mijn familie. Maar iets vinden dat betaalbaar was en zelfstandig mét een kantoorruimte was met mijn budget als alleenstaande, net afgestudeerde freelancer echt onmogelijk. Ik vond uiteindelijk een studio, super dicht bij mijn familie maar wel zonder die extra (kantoor)ruimte. Tja, soms moet je concessies doen hè.

Geklust, verhuisd, gesetteld. 6 maanden later besluit mijn zus haar appartement te verlaten. Een appartement met aparte slaapkamer, balkon én een extra (kantoor)ruimte. En daar mocht ik dan in als ik wilde! En of ik dat wilde. Nog net voor het einde van 2020 ben ik dus weer verhuisd. En deze keer mocht ik ook daadwerkelijk dit doel afstrepen. Law of attraction?!

Het is nog een work in progress, maar dit is mijn kantoor op dit moment.

4. Ik wil aan het eind van 2020 in ieder geval de helft van mijn tijd aan mijn eigen bedrijf werken

Check, check, dubbel check! Een beetje valsspelen is het wel moet ik eerlijk toegeven. Toen ik dit doel opstelde had ik namelijk het plan om op zoek te gaan naar een parttime baan voor naast mijn eigen bedrijf. Een vast inkomen zodat ik zonder geld stress aan DRIT media kon gaan bouwen. Een heel goed plan, mits Corona niet enigszins roet in het eten heeft gegooid. Het aantal vacatures werd minder en hetgeen wat online kwam en binnen mijn straatje paste, was fulltime. Niet wat ik wilde dus!

Na veel wikken en wegen wat ik nou moest doen, en zelfs solliciteren op een studenten bijbaan in de catering, ben ik misschien een beetje een gekke richting op gegaan. Nee, het is geen studenten bijbaan in de catering geworden. Wél een administratieve baan bij het bedrijf van mijn vader. Op freelance basis. Werk ik dus minimaal de helft van mijn tijd in mijn eigen bedrijf? Ja, meer zelfs. Is het wat ik oorspronkelijk bedoelde met dit doel? Nee, dat niet. Is dat erg? Tuurlijk niet!

5. Ik wil aan het eind van 2020 geleerd hebben om een verhaal te tekenen

Check? Pfoe, ik moet eerlijk toegeven dat ik dit een vrij abstract doel vind. ”Een verhaal tekenen” kan van alles betekenen. Wanneer kan ik nou zeggen dat ik dit doel behaald heb? Ik heb geen flauw idee. Zoals ik eerder al schreef, heb ik al 3 prentenboeken gemaakt en geïllustreerd; is dat dan een verhaal tekenen? Of bedoelde ik een verhaal leren tekenen in één illustratie? Ik weet het niet…

Ik laat dit doel aan jullie over. Vinden jullie dat ik dit doel gehaald heb? Of zal ik hem meenemen naar volgend jaar? Laat het me weten!

De doelen voor 2021

Ze zeggen dat de Law of Attraction echt bestaat. Hoewel ik sterk in energie en aura’s geloof, weet ik niet of ik dat ook in de Law of Attraction doe. Er zit namelijk ook behoorlijk wat eigen werk in en of je jouw doelen behaald ligt ook aan de keuzes die je maakt of juist niet maakt. Ach, wie weet… Maar, laten we maar het zekere voor het onzekere nemen en gewoon die doelen voor 2021 vast uitspreken. Het kan in ieder geval geen kwaad toch?

In het jaar 2021 wil ik dit bereiken:

  1. Ik wil aan het eind van 2021 de gedrukte versie van ‘Schaap lekker!’ uitgegeven hebben.
  2. Ik wil aan het eind van 2021 een nieuw kinderboek gemaakt hebben.
  3. Ik wil aan het eind van 2021 minimaal één kunstgerelateerde workshop hebben gevolgd.
  4. Ik wil aan het eind van 2021 minimaal 10 persoonlijke portretten voor betalende klanten gemaakt hebben.
  5. Ik wil aan het eind van 2021 minimaal 15 producten op mijn webshop hebben staan.

Zo dat is er uit. Toch wel erg op kunst/illustraties gericht hè? Blijkbaar is dat iets waar ik me dit jaar op wil focussen. Wat zijn jouw doelen voor 2021? Spreek ze uit! Hier in de reacties, op je social media of tegen je familie. Geloof me, het helpt als jij niet meer de enige bent die van jouw doelen af weet.

 

Één reactie

  1. […] een aantal doelen die ik begin dit jaar opstelde. Weet je niet waar ik het over heb? Lees dan even deze blog. Laten we gaan kijken hoe ik het er dit jaar vanaf gebracht […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *