Het ontstaan van Lily’s kaarten

Inmiddels is Lily niet meer weg te denken uit mijn leven én mijn bedrijf. In augustus 2021 vier ik Lily’s officiële 1ste verjaardag en het leek me daarom leuk om eens het verleden in te duiken en te vertellen hoe Lily en haar kaarten ontstaan zijn.

De eerste notitie

Het begon allemaal met een idee, zoals het gewoonlijk begint. Ik schrijf altijd al mijn ideeën op in mijn digitale notities zodat ik er op elk apparaat makkelijk bij kan en ik dingen kan toevoegen als me iets te binnen schiet. Zo deed ik dat ook met het allereerste idee voor Lily’s kaarten.

Wanneer ik precies op dit idee ben gekomen weet ik helaas niet meer, maar ik kwam laatst wel ineens mijn eerste notitie over Lily tegen: ”Een set maken van kaarten met een specifiek personage als hoofdpersoon die dan verschillende dingen doet”. Lekker vaag nog hè? Hierna ben ik gaan noteren welke onderwerpen allemaal leuk zouden zijn en zo zijn de eerste ideeën voor de verschillende kaarten ontstaan.

Het ontwerpen van het personage

De eerste stap om mijn idee te realiseren, was het ontwerpen van het personage. Ik wilde een uitgesproken type hebben, maar wel redelijk neutraal (in de zin van toepasselijk op elk persoon). Je denkt nu misschien: ‘’Neutraal?! Ze heeft ROZE haar!’’. Klopt. Ik denk dat de keuze voor ‘gekke’ kleuren juist zorgt dat het neutraal blijft. Bij een blond hoofdpersoon herkennen blonde personen zich waarschijnlijk sneller in het personage dan iemand met bruin haar. Met roze maakt je eigen haarkleur helemaal niks uit. 

Hoe en waarom ik uiteindelijk tot Lily specifiek ben gekomen weet ik niet meer. Ik ben destijds zonder plan gaan zitten en heb mijn hand me laten leiden. Daar is Lily uitgekomen.

Lily’s opmars

Mijn eerste post over Lily plaatste ik op 6 augustus 2020 op mijn Instagram @dritillustraties. Na het vaststellen van het personage ben ik meteen aan de slag gegaan met het uitwerken van de verschillende seizoen kaartensets. Ik maakte alle illustraties voor de sets al in 2020, maar het drukken en uitbrengen bleef lang uit. Als de lichte perfectionist die ik ben, wilde ik namelijk per se beginnen met het uitbrengen van de lente set. En zo geschiedde.

De grote lancering

Op 21 maart 2021 lanceerde ik de eerste kaarten van Lily: de ‘Lente’ set. En meteen daarnaast ook drie algemene, losse kaarten. Super spannend, maar zó leuk. Ik werd meteen zooo onwijs gelukkig van de bestellingen die ik binnen kreeg. Dat was de spanning en het risico meer dan waard.

Na de lancering van de eerste Lily kaarten raakte ik ineens weer zo geïnspireerd, dat ik meteen aan de slag ben gegaan met TWEE nieuwe sets, namelijk de ‘Aanmoediging’ set en de ‘Verjaardag’ set. Het duurde dan ook niet lang voor ik ze beide helemaal geïllustreerd en gedrukt had. En zelfs al online had staan. Wat een prachtige baan heb ik toch ook.

De toekomst voor Lily

Natuurlijk ben ik nog lang niet klaar met Lily’s kaarten. Ik vind ze zó leuk om te maken en ik heb nog tal met leuke ideeën tussen m’n notities staan. Dus bereid je maar voor op nog veel meer leuke kaarten van Lily. Mocht je nog leuke suggesties hebben voor nieuwe kaarten, laat het me weten en wie weet is dat wel de volgende die ik uitbreng!

Proost op Lily’s 1ste verjaardag! 🥂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *