365 days drawing challenge: maart

Als goed voornemen van dit jaar heb ik mezelf voorgenomen om voor een jaar lang elke dag iets te tekenen. Wat het precies is maakt niks uit. Van volledige illustraties tot mini schetsen; als ik maar even die pen vast heb gehad. Het leek me leuk om de voortgang ook op mijn blog te delen, dus dat ga ik nu per maand doen! In deze blog vind je de hoogtepunten van maart.

1 maart 2021: Gevaarlijk, skaten en sushi

Wat een challenge was het deze week zeg… De prompts van deze week voor @fridaydoodleclub waren gevaarlijk, skaten en sushi. Wat doe je daar nou mee?! Hij was moeilijk, maar ik vind hem uiteindelijk wel errug leuk geworden!

2 maart: Redraw

Ik heb nu al een aantal keer een van mijn eerste illustraties (sinds ik weer teken) opnieuw getekend en voor de #marchmeetthemaker challenge die ik doe op @dritmedia heb ik hem nu voor de vierde keer gemaakt! De prompt van deze dag was ‘style’ en wat laat beter de ontwikkeling van mijn stijl zien, dan deze reeks zeemeerminnen?

Ter vergelijking: de eerste maakte ik in februari 2019. Nu 2 jaar geleden dus. Zo zie je maar weer dat je als je doorzet echt veel beter in iets kan worden.

4 maart: Butler aap

Nieuwe week, nieuwe prompt voor #drawmoor van @beckamoor: “a monkey butler on skates, delivering something very important”. Ik heb zooo veel plezier aan deze challenge van Becka. Het daagt me echt uit om vanuit een verhaal te tekenen en ik leer er nu al zo veel van.

7 maart: Bijen doodles

Speciaal voor de #marchmeetthemaker challenge die ik op @dritmedia doe, maakte ik deze té schattige illustratie. Het ging over de learning curve en ik las laatst een artikel over bijen die hetzelfde leren als mensen: door uitproberen en fouten maken. De perfecte ondersteunde illustratie voor een verhaal daarover!

8, 9 & 10 maart: Krokodil piraat

Ja ik ben drie dagen bezig geweest met deze illustratie haha. Zoals ik in een eerdere post op Instagram al zei, zit ik even niet in een hele lekkere flow. Maar dat is ook oké! Uiteindelijk heb ik hem wel afgemaakt én vind ik hem heel erg leuk geworden.

Deze illustratie maakte ik weer voor de #drawmoor challenge van @beckamoor met deze week de prompt: “a crocodile, dressed as a pirate & fending off an enemy”.

11 & 12 maart: Wild, bloeiend en moeder

Hierbij mijn illustratie voor @fridaydoodleclub en dus ook voor de #OurOtherMother campagne. De prompts van deze week zijn: wild, blossoming en mother. Ze zijn in samenwerking met de Our Other Mother campagne en daar kan ik alleen maar volledig achter staan. We zouden onze aarde wat meer liefde moeten geven! ❤️

Ik moet eerlijk toegeven dat ik de prompts van deze week best lastig vond. Ik had niet direct een duidelijk idee/beeld van wat ik wilde maken, dus ik ben maar gewoon zomaar begonnen. Niet verkeerd om eens vaker te doen, want daar is dit best leuke experiment uitgekomen haha!

18 maart: Lily is terug!

Ik heb voor het eerst sinds een eeuwigheid Lily weer eens getekend! Met de lancering van de lenteset in het zicht, kwam ik weer helemaal in de ‘Lily vibe’. Dit wordt binnenkort dan ook zeker een nieuwe wenskaart. Maar voordat ik wilde bestellen ben ik eerst nog een paar anderen gaan tekenen (want bulk bestellen is goedkoper). 

19 maart: Vleesetende planten

Bij deze mijn illustratie voor de #drawmoor challenge van @beckamoor van deze week. Met als prompt “A gang of carnivorous plants”. Telt 2 ook als een ‘gang’? Ik voelde me tijdens het tekenen van deze illustratie behoorlijk schuldig naar de koe toe haha. Arm beest. Laten we maar hopen dat hij uiteindelijk gered wordt door z’n mede koeien!

24 maart: Bazig, kamperen en robot

De eindversie (ik heb ook een schets gepost voor de liefhebber) voor @fridaydoodleclub van deze week. De prompts zijn: bazig, robot en kamperen. Maar de vraag is nu: is deze robot nou zelfverzekerd, betweterig of bazig? Ik vind hem erg schattig geworden!

25 maart: Beer ballet

Jeej weer een nieuwe prompt voor de #drawmoor challenge van @beckamoor. De prompt van deze week is: “A large bear practicing ballet”. Deze beer lijkt niet zo gelukkig, wat zou er aan de hand zijn?

28 maart: Body positive, yoga en konijn

Deze keer een wat ‘simpelere’ illustratie voor @fridaydoodleclub van deze week met de prompts: Body positive, yoga en konijn. Ik had nog een idee voor een uitgebreidere scene, maar heb deze in maart niet meer uitgewerkt. Wellicht komt die nog in de blog van volgende maand! Voor nu moet je het doen met dit schatje.

Ben je benieuwd naar alle illustraties die ik maakte deze maand? Volg me dan op Instagram, daar post ik ze (bijna) allemaal! Oh en wil je voor jezelf of voor je bedrijf ook een toffe illustratie door mij laten maken? Neem dan contact met mij op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *