Boeken

Anna en Kuif

Tijdens de minor Project van je Leven ben ik bezig geweest met het bedenken en uitwerken van het prentenboek ‘Anna en Kuif’. Het boek gaat over het meisje Anna dat ’s nachts wakker wordt van wat harde geluiden. Er staat een monster in haar kamer! Ze is bang, totdat ze ontdekt dat het monster hier alleen is om Anna om hulp te vragen. Samen met haar knuffel Kuif probeert ze het monster te helpen.

Prentenboek Schaap Lekker!

Schaap lekker!

Om mijn studie goed af te sluiten, besloot ik om nogmaals een prentenboek te schrijven en illustreren dat te maken heeft met slaapproblemen. Het prentenboek ‘Schaap Lekker!’ leert kinderen (en ouders) op een speelse manier wat een goede slaaphygiëne is. Isabel brengt haar dierenvriendjes elke avond naar bed. Maar zoals te verwachten bij boerderijdieren gaat dat niet zonder problemen.

Die wil ik!

Het verhaal van de kok

Als verassing voor mijn familie ben ik bezig geweest met de ontwikkeling van ‘Het verhaal van de kok’. Vroeger op kampeervakantie vertelde mijn vader altijd het verhaal van de kok en dat heb ik omgezet naar een prentenboek om voor altijd te kunnen koesteren. ‘Het verhaal van de kok’ gaat natuurlijk over de kok. De kok is de kok van de koning en kookt elke dag de lekkerste maaltijden voor hem. Daarvoor haalt hij altijd verse ingrediënten van de markt in het dorp. Maar… het kasteel van de koning staat op een hele, hele, hele hoge berg. Dus de kok moet wel 1000 treden naar beneden om naar de markt te gaan.